De politie van het bureau Rijsdijk heeft in de nacht van zondag 2 op maandag 3 oktober de 45-jarige verdachte R.B. op zijn woonadres te Bernharddorp opgespoord en aangehouden voor mishandeling en bedreiging van zijn partner.

Agenten gingen na een melding van een zware mishandeling, bedreiging en vernieling naar de locatie voor onderzoek. Daar aangekomen werd het slachtoffer met steekverwondingen aangetroffen en voor medische behandeling afgevoerd.

Volgens verklaring van de aangeefster kwam haar partner in de late avond van 2 oktober in beschonken toestand thuis. Zonder enige reden schold hij haar uit en haalde op een bepaald moment een scherp voorwerp tevoorschijn waarmee hij haar met de dood heeft bedreigd. 

Uit vrees vluchtte zij naar de woning van de buren en kon de buurman erger voorkomen. Toen zij dacht dat haar man moest zijn afgekoeld, ging ze weer naar huis, maar werd weer bedreigd. Zij rende toen naar de woning van haar zwagerin, maar de verdachte ging haar gewapend met het scherp voorwerp achterna. Haar zwagerin, die in de deuropening stond om hem de toegang tot haar woning te beletten, werd ook met de dood bedreigd. Uit vrees schoof de zwagerin op, waardoor de verdachte naar binnen kon gaan, zijn vrouw slagen toebracht en haar een steekverwonding in een bovenarm. 

Hierna sleepte hij haar naar buiten waar zij weer door hem werd mishandeld en in haar rug werd gestoken. Op dat moment kwam haar neef op een bromfiets aangereden en rende R.B. naar huis en stak alle kleren van de vrouw in brand.

Agenten die ter plekke waren gekomen sloegen hem in de boeien. Het scherp voorwerp is aangetroffen en inbeslaggenomen. 

De verdachte werd vervolgens overgebracht naar het politiebureau. Toen hij nuchter was, is hij voorgeleid en na overleg met het Openbaar Ministerie achter slot en grendel geplaatst.

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.