GFC NIEUWS- Het Nationaal Covid-19 Managementteam is gesprekken gestart met het transitie Covid-19 team en de parlementaire Covid-19-commissie.

De overdracht gebeurt op donderdag 16 juli. De communicatie tussen de teams moet ervoor zorgen dat er geen hiaten ontstaan in de aanpak van het coronavirus om te komen tot het ‘nieuwe normaal’.

Vanaf maandag 13 juli zullen de teams regelmatig met elkaar van gedachten wisselen. Maltie Sardjoe (VHP) vertegenwoordigde vrijdag tijdens de persconferentie namens de coalitie het transitieteam.

Luitenant-kolonel Danielle Veira, directeur Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), zei dat er tijdens het gesprek een globaal beeld is gepresenteerd van de Covid-19-uitbraak in Suriname. Zij gaf verder aan, dat één team ons geleid heeft tot dit punt en een ander team daar nu mee doorgaat. “Belangrijk is dat wij met zijn allen in Suriname ervoor zorg dragen dat Covid-19 beheersbaar blijft.”

Sardjoe gaf aan dat het infectiebeleid leidend zal zijn voor de maatregelen van het nieuwe managementteam. Ook ‘behavior change communicatie’ is een belangrijk speerpunt voor een goede communicatie met de samenleving. De focus van het nieuw team zal gericht zijn op een vlotte overgang van het Covid-19 Managementteam, bewustwording van de gemeenschap over de normalisatie en aanpak van de sociaaleconomische gevolgen. Hiervoor is een nationale aanpak vereist met een bijdrage van alle sectoren binnen de samenleving.

In Suriname staat de Covid-19 code nog op rood. Het aantal nieuwe infecties toont wel een daling. Volgens de DNV-directeur blijft het oosten een zorgpunt, waaronder het gebrek aan begrip en herbergen van personen die illegaal naar Suriname zijn gekomen.

Het bericht Malti Sardjoe mogelijk nieuwe voorzitter Covid-19 Managementteam verscheen eerst op GFC Nieuws.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.