VHP-assembleelid Mahinder Jogi vroeg president Desi Bouterse gisteren bij de algemene politieke beschouwingen van de begrotingsbehandeling  in de DNA waarom de gereserveerde middelen van 6,5 miljoen voor de dijkenbouw van Commewijne zijn weggesluisd ten behoeve van het stadsverfraaiingsproject Waterkant. Het assembleelid wilde ook weten waarom de regering de consultant die hiervoor was aangetrokken een extra bedrag van SRD 1 miljoen heeft betaald, terwijl  al voor consultancy van dit project betaald was.

Bouterse heeft bij de beantwoording bevestigd dat de dijken in Coronie en Commewijne worden afgebouwd.  ‘Met dien verstande dat er misschien wat vertragingen kunnen optreden’, voegde het staatshoofd toe aan zijn beantwoording. Het NPS-assembleelid Ronald Venetiaan vroeg zich af of met dit project een gunstige gelegenheid wordt gecreëerd voor sommigen om het door de gemeenschap verdiende geld in hun zakken te laten verdwijnen. Het staatshoofd verwees de parlementariërs naar de behandeling van de begroting van Openbare Werken (OW) voor de beantwoording van deze detailvragen.

Er ontstond deining in beide districten toen bekend werd gemaakt dat de bouw van de dijk in Coronie zou worden getemporiseerd en die van Commewijne zou worden gewijzigd. De MC-assembleeleden van Coronie maakten zich niet alleen zorgen over de natuurlijke gevolgen over het mogelijk stoppen van de dijkenbouw, maar ook over de sociale, omdat een groot aantal arbeidsplaatsen hierdoor in het geding zouden komen. De OW-minister, Ramon Abrahams, liet doorschemeren dat vanwege natuurlijke aanwas bij de kust van Coronie de dijkenbouw eventueel getemporiseerd zou worden. Assembleeleden van Commewijne waren onthuts over wijzigingen in de bouw van de dijken in hun district. President Bouterse gaf gisteren de geruststelling dat de bouw normaal voortgang vindt.

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.