Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft in samenwerking met het Suriname Agriculture Market Access Project (SAMAP) vrijdag 23 september een workshop georganiseerd voor agro-producenten. Hierbij is er informatie gedeeld over het exporteren naar Trinidad en Barbados. Het doel was om de markttoegang in de agrarische sector te vergroten.

Om meer structuur aan te brengen in deelname van Suriname aan regionale en internationale exposities werd een open en interactieve dialoog gevoerd met stakeholders. De aandachtspunten voor deelname aan exposities zijn hierbij meegenomen.

Ashwien Gangadin, onderdirecteur Landbouw Oost, is van mening dat landbouw een belangrijke rol heeft in de voedselvoorziening binnen de regio en aanzienlijke sociaal-economische voordelen biedt.

“In juli 2022 is een overeenkomst getekend met de regering van Barbados voor verdere strategische samenwerking waarbij nadruk is gelegd op landbouw. Het is belangrijk dat Suriname haar producten en haar potentie laat zien,” aldus Gangadin. De exposities bieden ook de mogelijkheid om te netwerken en zakenrelaties aan te gaan. Er is interesse in vers-, bevroren- en gedroogde producten uit Suriname. 

Een vragenronde en interactieve discussie over de deelname van Suriname aan de handelsmissie naar Barbados en het Trinidad Agri-Investment Forum & Expo in augustus wareb onderdeel geweest van de workshop. De discussie werd geleid door Erick Zeballos, Chief Technical Advisor SAMAP, Jerry Sewberath Misser, voorzitter Steering Comittee Cassave, en Nitesh Ramlakhan panellid Handelsmissie Barbados.

Tijdens de discussie werden enkele uitdagingen van deze missie aangekaart, waaronder de productiecapaciteit, certificering, en vrachtkosten. Gangadin deelde mee dat er vervolgtrainingen georganiseerd zullen worden om producenten op dit gebied wat bij te sturen.

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.