Het looppad langs de Waterkant wordt door de Wegenautoriteit aangepakt. Het voetpad verkeerde wegens achterstallig onderhoud al geruime tijd in een zeer deplorabele staat. Voor het lopend volk was het niet makkelijk om zich daar voort te bewegen en helemaal niet in de avonduren.

“Met de aanpak zijn wij voorlopig zeker geholpen, maar uiteindelijk zal de gehele Waterkant worden aangepakt”, zo stelt districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo Noord-Oost tegenover Dagblad Suriname. 

De rehabilitatie van de Waterkant, aanpak van het parkeer vraagstuk in de binnenstad en het probleem van dak- en thuislozen zullen ook de aandacht krijgen binnen het Paramaribo Urban Rehabilitation Program, PURP. Binnen dit plan is de rehabilitatie en herinrichting van de Waterkant een belangrijk onderdeel. “Inmiddels is een groot aantal dak- en thuislozen overgebracht van de Waterkant naar het Wanica Ziekenhuis”, stelt Bhola.

“De voorbereidingen voor het PURP project bevinden zich in een vergevorderde fase. Maar, in de tussentijd is het belangrijk dat het bezoekend publiek zich veilig kan bewegen bij de Waterkant.” 

PURP

Het Historisch Stadscentrum van Paramaribo is gelegen in het District Paramaribo, aan de linkeroever van de Surinamerivier, ongeveer 23 kilometer van de Atlantische Oceaan. Het district Paramaribo beslaat een oppervlakte van ongeveer 183 km2, maar het Historisch Stadscentrum heeft een oppervlakte van slechts 48 hectare (kernzone) en met toevoeging van de huidige bufferzones, ongeveer 159 hectare. 

Op 2 april 2017 ondertekenden Suriname en de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) een leningsovereenkomst van twintig miljoen US Dollar voor het financieren van PURP. Dit programma wordt uitgevoerd door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, met name het Directoraat Cultuur. Onlangs werd ook het herbouwde parlementsgebouw opgeleverd in dit kader. Ook het hoofdgebouw van het ministerie van Justitie en Politie op de hoek van de Henck Arron- en de J.C. de Mirandastraat wordt aangepakt. Er zullen in totaal zeven panden in de historische binnenstad van Paramaribo binnen dit programma worden gerenoveerd. Het gaat om panden die voorkomen op de Unesco Wereld Erfgoed lijst.

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.