PARAMARIBO-De opleiding Logopedie van het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) organiseert twee lezingen. De lezingen worden verzorgd door studenten van de opleiding en worden beoordeeld op de manier waarop zij zelf spreken.

“Drie jaar lang zijn ze gevormd op hun eigen stem en spraak, omdat dit voor het beroep van eminent belang is”, zo meldt Naomi Lieuw-Tjoen-Sioe. Het gaat om studenten die voor het afronden van het vak Eigen Stem en Spraak een lezing moeten houden voor publiek. Het vak ‘Eigen Stem en Spraak’ wordt verzorgd door Lieuw-Tjoen-Sioe zelf. De opleidingscoordinator is Melisa Venetiaan, die ondersteund wordt door de adjunct-opleidingscoordinator Cornelly (Nel) Ensberg.

Het onderwerp op 31 mei is taal en spraak bij kinderen. De normale taalontwikkeling verloopt volgens een bepaald model.  Wanneer het bij een kind niet helemaal goed verloopt, kan de logopedist worden geraadpleegd.

Verwijzing naar een logopedist geschiedt door de huisarts maar ouders kunnen ook op eigen initiatief naar de logopedist stappen. Volgende week donderdag 7 juni is er nog een lezing die gaat over taal en spraak, maar dan wanneer er een neurologische oorzaak is.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.