Lions Club Paramaribo Central houdt op zaterdag 4 februari een fundraising. Surinaamse soepen kunnen op die dag genuttigd worden. Deze dienen wel vooraf besteld te worden. Soepen als pindasoep, Chinese tayer en cassavesoep kunnen afgehaald worden te Weest Paraat aan de Weidestraat in  Paramaribo.

Fundraisen is voor een organisatie als de Lions in deze dure tijd een uitdaging. Toch zijn er nog velen die zich sociaal opstellen door goederen en producten te doneren. Ook zijn er nog mensen die hun tijd beschikbaar stellen en zich vrijwillig inzetten voor het goede doel. Aan de andere kant blijkt fundraisen ook een uitje te zijn voor veel Surinamers. “Zoals bij de soependag weet men dat er een maaltijd wordt gekocht en dat het tegelijkertijd ook ten gunste komt van de samenleving”, laat de president van de Lions Club Paramaribo Central, Angelic Del Castilho weten.

Del Castilho licht toe, dat er op kwaliteit wordt gelet, maar ook dat de opbrengsten gebruikt zullen worden om de noden van mensen te helpen verzachten. “Want de noden zijn hoog in de samenleving”, merkt zij op. 

“Enkele vaste Lions thema’s zoals diabetes, childhood cancer, fight hunger zijn belangrijke onderwerpen waarop wij ons richten.” Ook laat de president weten, dat aan bijzondere noden kan worden gedacht, als voorbeeld noemt zij de behoefte aan een rolstoel en de mogelijkheid om daarin te kunnen voorzien. Daarmee onderbouwt zij nogmaals het uitgangspunt dat wie een soep bestelt ook bijdraagt aan de noden van de sociaal zwakkeren in onze samenleving. 

Degenen die soep lusten kunnen deze bestellen tot donderdag 2 februari via een app nummer onder vermelding van naam en keuze van de soep. Soepen moeten voor 13.00 uur worden afgehaald. “Want als men heeft besteld, maar het nog niet heeft opgehaald dan zullen wij het gewoon moeten verkopen aan de aanwezigen”, laat Del Castilho weten.

RB

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.