Je beste kant is je linkerwang, volgens onderzoekers van de Amerikaanse Wake Forest University.

Op foto’s wordt de linkerzijde van gezichten als aangenamer beoordeeld, waarschijnlijk omdat die kant meer emoties laat zien.

Proefpersonen gaven aan hoe mooi ze de gezichten vonden van zowel vrouwen als mannen op zwart-witfoto’s. De onderzoekers lieten originele foto’s zien, maar ook gespiegelde afbeeldingen, waarop de linkerzijde dus de rechterzijde leek te zijn.

De onderzoekers vonden een sterke voorkeur voor portretten waarop de linkerkant van een gezicht te zien was. Dit gold ook voor gespiegelde afbeeldingen. De linkerkant werd zowel bij vrouwen als mannen als mooier beoordeeld.

Deze voorkeur werd bevestigd door de grootte van de pupillen van de proefpersonen.

Dit is een betrouwbare manier om interesse te meten: als je naar iets kijkt wat je interesseert, verwijden de pupillen zich. Bij het kijken naar de aangename linkerzijdes van gezichten, werden de pupillen van de proefpersonen inderdaad groter.

Onze gezichtsspieren kunnen allerlei emoties laten zien. Volgens de onderzoekers is de linkerkant van het gezicht actiever is tijdens het tonen van emoties en vinden anderen dat prettiger om naar te kijken.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.