‘Limburg beledigd en beschuldigd mensenrechten organisaties en pers’

PARAMARIBO, 24 jun – [INGEZONDEN] De stichting 8 december 1982 verwerpt uitspraken van de perschef van het kabinet van de president gedaan in het propagandistisch programma “BT” op de Staatsradio SRS van 20 juni jl. over hun mensenrechten organisatie en de pers. De aanleiding van de aanval middels ongebreidelde beschuldigingen, ongeleide beledigingen en leugens van de perschef van de president de heer C.Limburg, zou liggen in een communique, naar aanleiding van de vele vragen die gerezen zijn na het politie optreden van een opmerkelijke politieactie te Tout Lui Faut waarbij 4 verdachte burgers zijn omgekomen.

De perschef van de president maakt steeds misbruik van het programma op de staatsradio, om respectabele instituten en vooraanstaande leden van onze burgerij, te bedreigen of in kwaad daglicht te stellen. Daarbij valse en suggestieve informatie te geven, zoals bij herhaling in het programma van 20 juni 2012 regelrechte bedreigingen te uiten richting persmedia, uitgevers, redactiewerkers en eigenaren. De Stichting heeft direct telefonisch contact proberen te maken tijdens het bedoeld programma om te reageren op de onwaardige uitspraken en pertinente leugens van deze perschef.Ondanks het afgegeven telefoonnummer en een duidelijke identificatie van de voorzitter aan het secretariaat van het radiostation heeft de perschef niet de moed opgebracht terug te bellen zodat de stichting de uitdrukkelijke leugens van de perschef van de president kon ontzenuwen.

De leugens en suggestieve opmerking van de perschef hielden onder andere in dat de stichting noch haar voorzitter geen medeleven getoond hebben met een recent verkracht slachtoffer, en dat de stichting niets van zich heeft laten horen toen andere gevallen zich voordeden bij politie optreden en slachtoffers vielen.Voorts vond de perschef van de president het nodig de retorische vraag te stellen hoe de stichting/voorzitter zou “piepen” als hij zelf geconfronteerd zou worden met de harde criminaliteit etc. De perschef van de president moet weten dat bestuursleden van de stichting zelf ook slachtoffer zijn geweest niet alleen van de harde criminaliteit maar ook van staatsterreur in het verleden.

Het wordt tijd dat de regering zich gaat beraden of de persoon in de kleren van perschef gestoken, de waardigheid die een perschef van de president behoort uit te stralen, door zijn gedrag, taalgebruik en respectloosheid naar de samenleving toe gehandhaafd moet blijven.

De Stichting deelt de samenleving mee dat haar erkenning en recht van bestaan bevestigd is door de president van onze republiek door onder andere het monument van Bastion veere 8 december 1982 te onthullen in het Fort Zeelandia op 8 december 2009 die door de stichting met behulp van andere mensenrechten voorvechters is gerealiseerd. Nu de stg 8 dec 1982 de Surinaamse samenleving middels deze haar bezorgdheid heeft kenbaar gemaakt zal zij deze ook delen met internationale mensenrechten organisaties, over de benadering van mensenrechten organisaties en de pers door deze Perschef van de president.

De Stg spreekt haar waardering uit naar de Procureur Generaal en de wnd Korpschef op de wijze hoe zij omgaan met de bezorgdheid van de mensenrechten organisaties, journalisten en anderen uit de samenleving om een onderzoek in te stellen naar het incident te Tout Lui Faut om zodoende meer geloof te geven in de rechtsstaat Suriname.

Het stelselmatige partijpolitieke misbruik van overheidsmedia door de heer Limburg, als instrument voor stigmatisering en demonisering van andersdenkende burgers, is een uiting van onbehoorlijk bestuur omdat de staatsneutraliteit, de gelijkheid van alle burgers voor de wet en de staat, op flagrante wijze wordt geschonden.

Sunil Oemrawsingh
Voorzitter Stichting 8 december 1982

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.