Het lijk van een onbekende man wordt afgevoerd in buddybag. (Fotograaf: Yvonne Sardha)

NIEUW-NICKERIE- Enkele personen die gebruikmaken van de  backtrackroute  hebben vanmorgen  in een boot  in de omgeving van  het  Corantijnstrand  een lijk aangetroffen. Zo verneemt GFC Nieuws van haar correspondent in het rijstdistrict.

De gealarmeerde politie was snel ter plekke met maar liefst twaalf agenten. Het gebied werd vrijwel direct en ruim afgezet.  Volgens een boothouder behoort de boot waarin het lijk  werd aangetroffen  toe aan een Surinamer. “Mi no go kar neng, fu man kong uit mi dya”, wil  hij slechts kwijt.

De identiteit van de man is nog  niet  achterhaald. Volgens de arts Lachman vertoont dat lijk  twee diepe kapwonden. Het slachtoffer  moet volgens hem zijn doodgebloed. Politie-inspecteur Pelswijk wilde in het belang van het onderzoek niet veel kwijt. “Wij hebben niet kunnen achterhalen of er meerdere personen aan boord waren.  De boot is in beslag genomen”. Het lijk  is voor obductie in beslag genomen.
Naar GFC Nieuws verder verneemt is in de boot veel bloed aangetroffen. Naar verluidt is de moord  omstreeks  vier uur in de ochtend  gepleegd. Opmerkelijk was dat de ruim 200 personen die dagelijks  gebruikmaken van  backtrackroute,  geen tot nauwelijks interesse hadden voor het lijk dat zich  op ruim 100 meter  bevond.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.