Een meerderheid van de vrouwen stapt liever naar de plastisch chirurg om iets aan haar figuur te laten doen dan dat ze gaat sporten of gezonder gaat eten. Dat blijkt uit een nieuw Brits onderzoek.

Bijna 60 procent van de vrouwen heeft geen zin in dieet of sport en stapt liever naar de cosmetische chirurg, zo blijkt uit een onderzoek van de Britse sportketen Sweatband onder 1.743 mensen.

Liposuctie is nog steeds de meest populaire ingreep. Maar liefst 78 procent van de vrouwen en 68 procent van de mannen zou graag een liposuctie willen.

Daarnaast wil 65 procent van de vrouwen graag een buikcorrectie. Zo’n 43 procent wil borstimplantaten, 39 procent wil een borstlift en 17 procent wil bilimplantaten.

Van de mannen wil 42 procent het vet bij zijn tepels laten verwijderen, 31 procent wil een buikcorrectie, 19 procent wil borstspierimplantaten en 16 procent wil graag een wasbordje laten implanteren.

“Het lijkt er op dat steeds meer mensen kiezen voor de makkelijke weg door naar de cosmetische chirurg te stappen”, zegt Maz Darvish, CEO van Sweatband tegen Female First. “Je lichaam mag er daardoor snel mooi uitzien, toch verbeter je je gezondheid en conditie alleen door te sporten en beter te eten.”

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.