PARAMARIBO, 4 jun – Onderminister (vergelijkbaar met de Nederlandse staatssecretaris, red.) Mahinder Gopi van Regionale Ontwikkeling is ook secretaris van president Desiré Bouterse. De laatste functie bekleedde Gopi al voordat hij lid werd van het kabinet. Alleen al het secretarisschap is zo omvangrijk, dat er een hele etage wordt afgehuurd in zorghotel RCR.

De tweede etage van RCR wordt nu speciaal ingericht. “Ik heb mijn onderministerschap, maar ik ben ook nog steeds secretaris van de president. Het zijn twee functies met elk hun eigen verantwoordelijkheden en het was daarom nodig dat ik een eigen ruimte had, waar ik kantoor kan houden”, zegt Gopi tegenover de Times of Suriname. De secretaris van de president heeft onder meer het Bureau voor Volkscontacten onder zich.

Dat werk gaat door en met de nieuwe ruimte kan het dus direct efficiënter. “We willen het beleid zo transparant mogelijk maken en daarom moeten we ons werk goed kunnen doen. Wij waren in het gebouw van het Kabinet (van de president, red.), maar de ruimte was te krap”, aldus Gopi. Hij behoudt wel zijn huidige kantoorruimte op Regionale Ontwikkeling. Het onderministerschap is immers een job apart.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.