PARAMARIBO- De 34- jarige John L. is vanochtend door de politie van bureau Uitvlugt aangehouden, nadat hij samen met zijn kompaan, ongeveer drie uren daarvoor, een gewapende overval pleegde in een woning aan de Brokopondolaan. Dat laat de voorlichtingsdienst van de Surinaamse politie aan GFC weten.

Op dat moment was een manspersoon in de woning. Hij is onder bedreiging van een vuistvuurwapen gekneveld. Uit het huis is toen een geldsbedrag in Surinaamse dollars weggenomen.

John L . en de andere binnendringer waren met een auto op de plaats van het misdrijf gegaan.  Die autobestuurder, die vermoedelijk  door had dat de politie in aantocht was, is weggereden met achterlating van John en de andere man.

De twee  renden toen verschillende richtingen op. John L. sprong op een gegeven moment een dicht begroeide trens in om uit handen van de politie te blijven.

Toen hij na enige tijd uit de trens sloop werd hij gezien door een oplettende burger, die de politie in kennis stelde. John L. is aangehouden en daarbij is een deel van het geld en een vuistvuurwapen met scherpe patronen in zijn bezit aangetroffen. Hij is intussen opgesloten en er wordt gewerkt aan de aanhouding van zijn comparanten.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.