PARAMARIBO-Golden er vanaf gisteren nieuwe prijzen voor brandstof die door SOL NV wordt gedistribueerd, het ministerie van Handel en Industrie (HI) heeft nu ook nieuwe consumentenprijzen voor brandstof van Suritex NV vastgesteld. Deze gaan vandaag in.

Een liter diesel kost vanaf vandaag bij de pompen van Suritex SRD 4.66. Dit betekent een daling van 16 cent ten opzichte van 25 maart, toen de prijs SRD 4.82 bedroeg. De consumentenprijs voor een liter ongelode benzine zonder additieven is ook gedaald. Bedroeg de prijs per 25 maart nog SRD 5.17, vanaf vandaag tot aan de volgende aanpassing hoeven consumenten ‘maar’ SRD 4.93 neer te tellen, dat is 24 cent minder.

HI heeft in de ministeriële beschikking van gisteren geen nieuwe prijs voor ongelode benzine met additieven vastgesteld. Dat wil min of meer zeggen dat de prijs die per 25 maart gold, gehandhaafd blijft: SRD 4.95.
”De fluctuerende trend op de wereldmarkt noopt tot een voortdurende aanpassing van de brandstofprijzen”, zo motiveert HI de nieuwe motorbrandstofprijzen.

Bij SOL Suriname NV kost een liter diesel vanaf gisteren SRD 4.83, ongelode benzine zonder additieven SRD 4.92 en met toevoegingen: SRD 4.98. Dit betekent vooralsnog dat het goedkoper tanken is bij de servicestations van Suritex.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.