Het Lesbian, Gay, Bisexual en Transgender (LGBT) Platform Suriname heeft vanmorgen een kennismakingsbezoek gebracht aan minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken.

De groep werd vertegenwoordigd door Tineke Sumter en Kenneth van Emden. De groep vraagt al geruime tijd naar erkenning van de rechten waarop zijn aanspraak maken. Ze is namelijk een organisatie die zich inzet voor humanitaire rechten in het bijzonder de rechten van de lesbiennes, gays, biseksuelen en transgenders. Het voornaamste streven van dit platform is gelijke behandeling voor deze groep en de strijd tegen discriminatie en geweld jegens de LGBT.

De vertegenwoordigers hebben aangegeven dat hun doelgroep geen speciale rechten vraagt, maar dat hetgeen zij willen ook is vervat in de nationale wetgeving en internationale verdragen en te maken hebben met de erkenning van mensenrechten. Het platform is ook van plan om op 7 maart aanstaande een nationaal debat te houden waarbij gevraagd is aan de minister om de openingsspeech te verrichten.

Minister Moestadja gaf aan, dat ons land zich heeft gecommitteerd aan nationale en internationale afspraken. De bewindsman gaf aan een open oor te hebben voor de strijd van deze doelgroep. De minister stemde in met het verzoek van de organisatie om de openingsspeech te verrichten. De vertegenwoordigers van het platform waren ingenomen met de opstelling van de bewindsman en gaven aan dat er weer vooruitgang is geboekt is hun poging tot erkenning van de rechten van de LGBT groep.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.