Genealogie is de zoektocht naar de eigen wortels (roots). Om bepaalde vragen over de afstamming van uw voorouders te kunnen beantwoorden is het hebben van een stamboom alleen niet voldoende, maar moet er genealogisch onderzoek gedaan worden. Genealogisch onderzoek leidt tot inzicht in verre geslachten en persoonlijke gebeurtenissen in het verleden.

Wereldwijd is de belangstelling om te zoeken naar eigen roots groeiende. Dit is duidelijk te merken in het NAS, waar een groot deel van de bezoekers speciaal stamboomonderzoek komt doen.

Gelet op het toenemend aantal amateur genealogen (stamboomonderzoekers) die dagelijks de Studiezaal bezoeken op zoek naar informatie over hun roots, heeft het NAS besloten hierop in te spelen en hen de nodige tips te verstrekken door het organiseren van een lezing.

De lezing zal op dinsdag 19 juni  in de vergaderzaal van het Nationaal Archief Suriname verzorgd worden door de heer Pieter Bol, die zal ingaan op het thema ‘Sranan rutu in het digitale tijdperk’. Ook geeft hij tips voor beginnende onderzoekers en behandelt hij de Volkstelling 1921, waarin vaak de eerste informatie voor de zoektocht gevonden wordt. De heer Pieter Bol is voorzitter van de Stichting voor de Surinaamse Genealogie in Nederland.

De doelgroep is onder meer alle belangstellenden, in het bijzonder amateur genealogen, docenten en studenten Geschiedenis

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.