PARAMARIBO-Op uitnodiging van de ICT Associatie Suriname (ICT-AS) en de Stichting Juridische Samenwerking Suriname-Nederland (SJSSN) verzorgt mr. Hanneke Slager op vrijdag 6 juli een lezing over IT-overeenkomsten. Slager, advocaat en docent IT-recht in Nederland, zal het onder meer hebben over de diverse soorten IT-overeenkomsten. Ook komen verschillende aandachtspunten van (internationale) IT-overeenkomsten ter sprake, zoals juridische duiding van de diverse overeenkomsten (licentie, SLA, SaaS, outsourcing, turn key, hosting, diensten, etc.), de betekenis daarvan voor het IT-contract, de belangrijkste onderwerpen en hoe die goed contractueel te regelen.

Ook zal ze licht werpen op het toepasselijk recht en diverse mogelijkheden van geschillenbeslechting en verder de contractuele aansprakelijkheid en de garanties. Slager zal ook een aantal voorbeelden van goede en slechte overeenkomsten belichten.

Een ander onderwerp betreft de juridische aspecten van een aanbesteding. Hoe gaat een aanbesteding in zijn werk? Laat je je afschrikken door een complex bestek of RFP en contract? Hoe kan je in samenwerking met andere ondernemers meedingen naar een opdracht?

De ICT-AS werd op 20 januari 2011 opgericht. Een belangrijke doelstelling van de branchevereniging ICT-AS is het verheffen van de ICT-sector in Suriname naar internationale standaarden. Andere speerpunten zijn het ondersteunen van ICT-onderwijs door het bedrijfsleven, het creëren van informatiedatabanken (statistieken, expertise, publicaties, knowledge-sharing), het invoeren van kwaliteitsstandaarden, certificeringen van leden. SJSSN werd in 1989 in Suriname opgericht.

Deze organisatie is uitgegroeid tot een onafhankelijk documentatie- en opleidingsinstituut en ontwikkelt cursussen ter ondersteuning van diverse juridische doelgroepen in Suriname. De lezing in het SJSSN-gebouw begint om 19.00 uur.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.