Letterendag bij Vereniging Ons Suriname in A’dam

Op zondag 23 september a.s. organiseren de Vereniging Ons Suriname, de Werkgroep Caraïbische Letteren en de Leerstoel West-Indische Letteren van de Universiteit van Amsterdam een Letterendag.

In het eerste gedeelte van de dag presenteren vijf promovendi die hun proefschrift schrijven bij prof. Michiel van Kempen aspecten van hun onderzoek aan het publiek. Het publiek krijgt alle gelegenheid om over de onderwerpen van gedachten te wisselen met de onderzoekers.

In het tweede gedeelte is er een boekenmarkt met interviews en voordrachten met schrijvers T. Martinus over ‘The bearable ordeal of the collapse of certainties‘, Orchida Bachnoe; voordracht en interview over haar nieuwe roman ‘Azijn in mijn aderen‘. Ook Michiel van Kempen verteld over ‘Wat geen teken is maar leeft‘, zijn eerste gedichtenbundel. Alle titels zijn te koop en de aanwezige auteurs zullen signeren. Ook is er live muziek van Sanne Landvreugd.

Een hoogtepunt belooft een rechtstreekse Skype verbinding met Paramaribo te zijn, waar Michael Slory zal ingaan op zijn zojuist bij In de Knipscheer verschenen nieuwe grote dichtbundel ‘Torent een man hoog met zijn poëzie‘. Meer info hier…

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.