PARAMARIBO, 20 sep – Het is niet uitgesloten dat leraren in het middelbaar onderwijs acties voeren aan het begin van het schooljaar. Volgens voorzitter Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren, BvL, moeten de lonen dringend worden aangepast. De koopkracht is flink achteruit gegaan en de leraren verwachten een gepaste compensatie.

Er is haast bij. Het nieuwe schooljaar begint over enkele weken. Maar de looneis komt niet uit de lucht vallen. “Wij hebben al aan het begin van dit jaar gesproken met de vicepresident. Ik moet zeggen dat we duidelijk afspraken hadden gemaakt over het te volgen traject”, zegt Valies tegenover ATV. Sindsdien is niets meer vernomen van de regering. De bond verwacht een compensatie van minimaal vijftien procent. Dat is gelijk aan de inflatie over 2010.

De bond vindt dat er lang genoeg is gewacht. “We hebben rekening gehouden met de onrust rond de amnestiewet. We wilden niet nog meer onrust veroorzaken”, aldus Valies. De BvL was actief in het protest tegen wijziging van de amnestiewet eerder dit jaar. Intussen gaat het leven wel verder. “De leraren zetten zich in om steeds betere resultaten te krijgen. Waarom wordt er dan niet gesproken als het gaat om onze financiële positie?”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.