door Robin Rosario

PARAMARIBO – Leopold Darthuyzen (66), oud-directeur van de Stichting Radio omroep Suriname (SRS), is gisteravond kort voor middernacht overleden. Hij bezweek aan een hartaanval. Darthuyzen heeft gedurende veertig jaar, waarvan vijftien als directeur, zijn krachten gegeven aan het radiostation. Hij was geen administratieve kei, maar als technicus had hij zijn gelijke niet binnen het station.

Begonnen als jonge technicus klom Darthuyzen op tot de functie van directeur, nadat de toenmalige directeur Raymond Power naar het buitenland was vertrokken. Margo Yzer, voormalig onderdirecteur van het station vertelt aan GFC Nieuws dat de overledene heel prettig was in de omgang maar zich ook erg zakelijk kon opstellen wanneer het om zijn “baby” de SRS ging.

Darthuyzen was kort na de oprichting van bedrijf daar werkzaam en heeft samen met de “stonfutu” van het station, Leo Cheng, Johan “Fats” Axwijk en Baiwa Sanpat, allen nu wijlen, en met de inzet van Reinier Chin, Mientje Batai, Ruben Jitan en Irwin Sorbar de SRS tot grote hoogte gebracht.

Door de politiek en zware concurrentie viel het station enkele jaren geleden terug. Darthuyzen heeft vele nu bekende omroepers onder zijn hoede gehad. Paul Abena (Koyeba), Orlando Karamatali (KBC)en Roberto Ernst (radio Gold) zijn enkele voorbeelden. Elk van hen heeft door de lessen van Darthuyzen een eigen radiostation kunnen realiseren. De SRS draagt niet voor niemendal de naam van Power 96.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.