PARAMARIBO- Op zaterdag 9 juni 2012 maakte de Leo Club Paramaribo Ready met 29 kinderen van kindertehuis Koesikwarano in de leeftijdsklasse 8 – 15 jaar een educatieve dagtocht. Doel van het project was de kinderen bewust(er) te maken van ons milieu.

De heer Feller had samen met nog twee gidsen van het natuurpark Peperpot een  leerrijke wandeling met de kinderen in het park. Daar werden de flora en fauna belicht. Ook kregen ze een rondleiding in de oude koffie- en cacaofabriek te  plantage Peperpot. Hier hoorden en zagen ze hoe vroeger cacao en koffie werden verwerkt.

De kinderen tot 10 jaar lieten aan de hand van prachtige tekeningen zien dat ze heel veel hebben opgestoken van de wandeling in het park. De drie beste tekeningen werden beloond met een prijs.

De iets oudere kinderen mochten samen werken aan het maken van één 3 D origami zwaan. Hiermee wilde de Leo Club de kinderen laten zien wat voor moois van afvalpapier kan worden gemaakt. De prachte zwaan mochten ze aan het eind van het project meenemen.

Elk kind kreeg een leuk cadeau mee naar huis. Om het planten verder te stimuleren kregen ze ook nog plantjes mee voor hun moestuin.

Met dit project sloot Leo Club Paramaribo Ready haar jaarkalender 2011 – 2012 af.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.