PARAMARIBO-Vanmorgen om half negen is de Let’s Beat Dengue-campagne in samenwerking met Clean Up the World van start gegaan. ‘Lets beat dengue’ is een project dat uitgevoerd wordt door JCI Urban, de jongste afdeling van JCI Suriname. Dit project wordt in samenwerking met buurtorganisaties te Lelydorp en ‘Clean up the world’ gedaan. Bij dit project is de wijk Tuinstad-Oost uitgekozen als pilotgebied van Lelydorp.

Het idee om dengue-awareness te doen is ontstaan uit het feit dat er landelijk een groot aantal dengue-slachtoffers waren gerapporteerd in de periode december 2011 tot februari 2012. Hiervan zijn 45 dengue-gevallen genoteerd in het district Wanica. Helaas heeft Suriname in die periode ook zes dodelijke dengue-gevallen gehad.

JCI Urban is van mening dat de droge tijd een geschikt moment is om bovengenoemde projecten ten uitvoer te brengen.

Het ‘Lets beat dengue’-project sluit heel goed aan bij de Clean Up the World-campagne. “Vandaar dat beide projecten als één geheel worden gedaan”, meent Manusama Sarmo, ondervoorzitter van JCI Urban. De activiteiten vinden plaats bij Denki Presi op het Kofi Djompo Plein te Lelydorp.

De hoogtepunten zijn een demonstratie over hoe je een muskietenval kan maken uit huishoudelijke artikelen. Verder bestaat de mogelijkheid om live te zien hoe er in een straat grofvuil wordt opgehaald. Ook zal er na afstemming de mogelijkheid bestaan voor een interview met een recente dengue-slachtoffer uit de buurt.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.