door Robin Rosario

PARAMARIBO – Louise Burleson, moeder van Urbain Burleson een van de vier zogenoemde criminelen die op dinsdag 12 juni door de politie werd doodgeschoten, vertelt aan de media dat de leiding van Rene’s Hof aan de Waakhuyzenstraat geweigerd heeft haar zoon daar zijn laatste rustplaats te geven. Burleson behoorde tot de groep van vier mannen die aan de Tout Lui Fautkanaalweg werden doodgeschoten.

Ze werden voor vuurgevaarlijke criminelen gehouden. De moeder van de overledene typeert het gedrag van de leiding van de begraafplaats als discriminatie.

De leiding van Rene’s Hof die valt onder de paraplu van Court Humaniteit, zegt desgevraagd aan GFC Nieuws dat de ervaring heeft geleerd dat deze begrafenissen erg emotioneel, rumoerig en onbeheersbaar verlopen en men vaak genoodzaakt is de politie om assistentie te vragen.

Ook heeft zij de familie van een de andere gedode mannen geweigerd en was verplicht de lijn door te trekken. Burleson wordt nu vermoedelijk op de RK begraafplaats te ruste gelegd.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.