Zijn de kinderen het huis uit, dan zoeken veel ouders hun toevlucht tot een datingwebsite om de ‘leegte op te vullen’. Dat blijkt uit een Engels onderzoek.

De website Illicit Encounters, die is gespecialiseerd in stiekeme affaires, zag het aantal aanmeldingen afgelopen jaar namelijk met maar liefst 250 procent stijgen. Dat zijn 30.000 meer dan in 2011 bij aanvang van het nieuwe studiejaar, zo meldt Female First.

Van de leden zegt 50 procent zich te hebben aangemeld omdat ze last hebben van het legenestsyndroom. Zo’n 18 procent geeft aan vanwege individuele redenen op zoek te zijn naar een affaire.

“Het legenestsyndroom is een veel voorkomende reden dat mensen zich aanmelden. De overgrote meerderheid wil echter niet hun huwelijk beëindigen, maar zijn op zoek om een leegte op te vullen”, aldus Rosie Freeman-Jones van Illicit Encounters.

Volgens Freeman-Jones gaan mensen niet eerder op zoek naar een affaire doordat ze verplichtingen hebben die tijd kosten, zoals kinderen. “Als de kinderen ineens de deur uit zijn, hebben ouders meer tijd voor zichzelf. Ze proberen hun wensen en verlangens uit te voeren. Voor sommige van hen betekent dit het begin van een buitenechtelijke relatie.”

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.