De JCI Female heeft deze maand de derde editie van haar United Women Seminar 2023 (UWS) georganiseerd. Dit keer was het thema in het kader van de Internationale Vrouwendag en ‘DigitALL: Innovation and technology for gender equality.’

Het doel was om de kennis en het inzicht met betrekking tot de informatie – en communicatietechnologie aan voj-leerlingen te Balona te vergroten, door middel van participatie aan een workshop en een debat aan de hand van het thema.

De organisatie besloot maximaal 50 voj-leerlingen te laten deelnemen. In totaal hebben 45 leerlingen zich geregistreerd en uiteindelijk waren er 30 aanwezig, zowel jongens als meisjes in de leeftijdsklasse 14-18 jaar. Zij konden aan drie activiteiten deelnemen, te weten: Innovatie en technologie workshop door Natin-student Tirza Artist; Influencer talk door Lucille Jones en Debate competitie krutu-style met als moderator past president, Naomi Wartes.

De organisatie zegt dat de doelstelling van het project bereikt is. De leerlingen die deelnamen aan het project kregen allemaal huiswerk mee om een flyer te ontwerpen. Na afloop gaven al de deelnemers aan dat zij veel geleerd hadden en dat zij de mogelijkheden zullen bekijken om social media op een positieve manier te gebruiken. Het was een zeer leerzame dag en de participanten zouden graag een herhaling willen.

JCI Female heeft voor de uitvoering van de activiteit ondersteuning gekregen van Finabank N.V., Aska Customs Clearances, Alembo, CKC MACHINEHANDEL SURMAC N.V en No Limit Copy. Na de activiteiten was er een fotomoment. Alle leerlingen ontvingen een certificaat van deelneming en een keychain. De twee winnende debaters mochten elk een tablet in ontvangst nemen.

Dit bericht is afkomstig van Suriname Herald. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.