Twee leerlingen van de Amerikaanse Highland Middle School in Indiana zijn geschorst nadat ze topless foto’s van hun docente zagen op de schooltablet.

Dat meldt de Amerikaanse zender WRTV woensdag.

Vier leerlingen speelden met de tablet, toen een mapje op het scherm verscheen, waar een van de jongens op klikte. Het bleek een bestand met topless foto’s van de lerares, die ze met haar iPhone heeft geschoten en waarschijnlijk per ongeluk heeft gesynct met de tablet.

Een derde leerling, de 13-jarige Joshua Troutt, heeft de keuze gekregen tussen een schorsing van vijf dagen, gevolgd door dagelijks les tussen 07.30 en 10.25 uur, of zijn gezicht het gehele semester niet meer te laten zien.

“Het was haar fout dat de foto’s op de iPad stonden. Ze moet op iets hebben gedrukt waardoor haar foto’s ineens opdoken”, zegt Troutt bij de locale zender. Hij vertelt dat een van zijn klasgenootjes op een knop drukte, waarna de foto’s verschenen.

Volgens WRTV is de docente nog steeds op school werkzaam, maar de moeder van Joshua, Nicole Troutt, ziet dit graag veranderen. “Je zou verwachten dat ze ontslagen zou zijn. Deze kinderen hebben een naaktfoto gezien”, zegt ze.

Troutt snapt niet waarom de straffen van de kinderen uit elkaar liggen. Een vierde leerling is de dans zelfs ontsprongen en heeft helemaal geen straf gekregen.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.