Door Robin Rosario

PARAMARIBO – In gesprek met GFC Nieuws zegt vakbondsleider Murwin Leeflang, tevens voorzitter van de personeelsbond bij Huize Ashiana, het niet eens te zijn met de uitspraak van parlementariër Ricardo Panka (MC/NDP). Panka zou in de media verklaard hebben dat Leeflang de kwestie van het personeel van Huize Ashiana in de politieke sfeer wil brengen.

Leeflang haalt aan dat er in februari dj. overeenstemming werd bereikt met de regering over lotsverbetering voor het personeel van het tehuis.

Nu tien maanden later is er nog niets door de overheid uitgevoerd. De vorige week vroeg de vice-president zich af waarom zaken niet zijn uitgevoerd. Panka moet volgens Leeflang de woorden niet verdraaien en zeggen dat de bewindsman zou hebben gezegd dat zaken al in orde zijn.

Het personeel wil uitvoering van de overeenkomst. “Wij bedrijven geen politiek maar komen op voor de belangen van het personeel van het tehuis. Panka moet zich niet inlaten met een vakbondsovereenkomst met de overheid.”, aldus Leeflang.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.