door Robin Rosario

PARAMARIBO – “De stilte die er nu heerst onder de leden van De Moederbond heeft te maken met het afwachten van de uitspraak van de rechter”, zei Murwin Leeflang, algemeen secretaris van De Moederbond in gesprek met radio ABC.

Enkele weken terug was er een storm van verontwaardiging ontstaan onder de leden van deze organisatie omdat 21 bonden door voorzitter Errol Snijders werden geschorst wegens het niet betalen van de contributie. Zij weigerden deze te betalen omdat zij van mening zijn dat Snijders het geld ten eigen bate gebruikt en niet in het belang van de organisatie en haar leden.

Om het besluit terug te draaien spanden de geschorste leden een rechtszaak aan tegen de voorzitter. Leeflang benadrukte dat hij van plan is de vakcentrale weer gezond te maken. Mensen die daar niet thuishoren moeten vertrekken. Het belang van de arbeidsklasse mag volgens Leeflang niet verwaarloosd worden.

Hij vertelde dat de zaken bij Huize Ashiana waar hij voorzitter van de bond is, in rustig vaarwater is gekomen. Het wachten is op de minister om over te kunnen gaan tot een eenmalige uitkering aan het personeel. De bond houdt rekening met de drukke werkzaamheden van de bewindsvrouwe.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.