Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft op maandag 9 mei in de zaal van de Christus Koningschool, de rij-instructeursopleiding gelaunched. Het hoofd van de afdeling Verkeer, de hoofdinspecteur van politie Rachel Deekman gaf in haar toespraak aan dat deze opleiding voor de derde maal en wel na 21 jaar wordt gehouden. Verder bedankte zij alle politie- en niet politiemedewerkers die hebben meegewerkt aan dit project.
De gepensioneerde politieofficier Dhr L. Cadogan heeft in het kort over de geschiedenis van het verkeer in Suriname verteld en deelde daarbij ook zijn ervaringen bij de afdeling Verkeer van het KPS met de participanten.
De wnd. korpschef drukte de ongeveer 200 deelnemers op het hart integer te zijn. Met andere woorden dat zij zich zullen moeten houden aan de gestelde regels om vooral corruptie tegen te gaan en wenste alle participanten verder succes toe.
Tot slot gaf de minister van Justitie en Politie, Dhr. K. Amoksi te kennen dat de regering gaat investeren in verkeerhandhaving. Hierna heeft hij samen met de wnd. Korpschef het lint mogen knippen, waarna de opleiding na deze handeling gelijk van start is gegaan.

The post launching rij-instructeursopleiding 2022 appeared first on Korps Politie Suriname.

Dit bericht is afkomstig van Korps Politie Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.