PARAMARIBO- Op maandag 17 september vindt  de launch plaats van de Klimaatveranderingsposters, een resultaat van een samenwerking tussen het Surinaamse Rode Kruis (SRK) en het Nimos. Dit meldt Cedric Menig, communications officer. Het Internationaal Rode Kruis heeft sinds 2007 ‘klimaatverandering’ opgenomen in  zijn beleid en is deze dus terug te vinden in de programma’s die  het uitvoert.

De reden hiervoor is het feit dat klimaatverandering zal resulteren in meer weersgerelateerde rampen, dus meer humanitaire hulpoperaties. Om enigszins meer menselijk leed te voorkomen is besloten om mensen ook voor te bereiden op de mogelijke negatieve gevolgen van klimaatverandering.

Vandaar dat er een nauwe samenwerking is tussen het SRK en het Nimos, als deskundige op dit gebied. In 2009 hebben beide organisaties gewerkt aan het ‘Preparedness for Climate Change’ project, waarbij een document is samengesteld over de Surinaamse situatie. Recent is er samengewerkt om posters te vervaardigen, die op openbare ontmoetingsplaatsen/ -kantoren zullen komen te staan.

De launch van de posters is op het Nimos-kantoor aan de  Mr. Jaggernath Lachmonstraat 100. Het tijdstip is tien uur ’s morgens.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.