Paramaribo – Op 2 en 3 mei 2012 kwamen vertegenwoordigers van 15 verschillende NGO’s uit Latijns-Amerika samen in Panama City, waaronder Suriname, met daarnaast nog participatie van andere NGO’s die niet fysiek aanwezig konden zijn maar wel via het medium van het internet. Deze samenkomst was belangrijk voor het uiteenzetten van een gezamenlijke strategie, waarbij het maatschappelijk middenveld in Latijns-Amerika een duidelijk signaal en ondersteuning geeft aan de leden van Buenos Aires Groep: “Latijns-Amerika en haar bevolking staan voor een walvisvriendelijke regio!”

Een gezamenlijke verklaring ondertekend door 62 organisaties, waarvan de meeste lokale NGO’s uit Zuid-Amerika zijn en een aantal lokale vestigingen van Internationale Organisaties, roept de Buenos Aires Groep op tot een aantal acties met betrekking tot de opkomende vergadering van de Internationale Walviscommissie in Panama in juni en juli.

Inmiddels heeft de Buenos Aires Groep een perscommuniqué doen uitgaan over de samenkomst van de vertegenwoordigers van deze groep op 3 en 4 mei die ook werd gehouden in Panama City. Een van de belangrijke zaken die de Buenos Aires Groep naar voren zal brengen is een wijziging in de procedureregels, zodat het maatschappelijk middenveld zal kunnen participeren in de vergaderingen van dit orgaan. Dit zou de Walviscommissie in lijn brengen met de gangbare praktijk in andere Internationale Organisaties.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.