PARAMARIBO, 13 sep – Langstudeerders verzetten zich tegen de beslissing van de Anton de Kom Universiteit van Suriname om hen af te schrijven. “De beslissing is haastig genomen, vaag en illegaal”, stellen de studenten in een petitie. Bovendien is er geen beroepsmogelijkheid. De beslissing moet maar worden teruggenomen.

De studenten eisen dispensatie totdat een “goed besluit is samengesteld. De petitie is samengesteld tijdens een bijeenkomst op de campus. Volgens de Ware Tijd hadden nog geen veertig studenten gereageerd op een oproep via Facebook. Het aantal langstudeerders loopt in de honderden. Volgens de organisatoren is er sprake van vrees. “We worden gekleineerd, vooral als je te veel kletst”, zegt studentenleider Farayed Hok.

Er zou geen rekening worden gehouden met de studieomstandigheden. Docenten zouden het vermogen missen kennis over te dragen. Parlementariërs hebben eerder geprotesteerd tegen de beslissing van het universiteitsbestuur. Die zou er beter aan doen de studieomstandigheden te verbeteren. “We willen een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van ons land. Door academici in wording onterecht af te schrijven, wordt deze gezamenlijke gedachte niet bereikt”, stellen de langstudeerders.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.