Dit is een bericht van GFC Nieuws

GFC NIEUWSREDACTIE- Vrouwen die het grootste deel van hun carrière lange uren maken, kunnen mogelijk rekenen op levensbedreigende ziekten, waaronder hartaandoeningen en kanker.

Werkweken van gemiddeld 60 uur of langer over drie decennia, lijken het risico op diabetes, kanker, hartproblemen en artritis voor vrouwen te verdrievoudigen, volgens nieuw onderzoek van de Ohio State University in de VS.

Het risico begint te stijgen wanneer vrouwen meer dan 40 uur per week beginnen te werken.

Mannen met zware werkschema’s leken het veel beter te doen, vonden de onderzoekers, die gegevens analyseerden uit interviews met bijna 7.500 mensen.

Vrouwen hebben de neiging om het leeuwendeel van de gezinsverantwoordelijkheid op zich te nemen en kunnen meer druk en stress ondervinden dan mannen wanneer ze lange uren werken, blijkt uit eerder onderzoek.

Bovendien kan werk voor vrouwen minder bevredigend zijn vanwege de noodzaak om werkeisen in evenwicht te brengen met gezinsverplichtingen.

Werkgevers en de overheid moeten zich bewust zijn van de risico’s, vooral voor vrouwen die regelmatig moeten zwoegen na een 40-urige werkweek.

Bedrijven profiteren in termen van kwaliteit van werk en medische kosten wanneer hun werknemers gezonder zijn, wordt aangehaald.

Dit is een bericht van GFC Nieuws

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.