PARAMARIBO, 12 sep – Politici zitten aardig in hun maag met de landbezetting in de wijk De Goede Verwachting, in Wanica. Weliswaar wordt achteraf geklaagd dat de mensen ‘voldoende gewaarschuwd’ waren. Niet dus. Volgens de bezetters, veertig man met gezin, is het de politiek zelf die het zover liet komen. De mensen kregen op één of andere manier voldoende tijd om stenen bouwsels op te zetten.

En dat op terrein pal naast een stuk land dat eerder illegaal bezet was. Voor die bezetters wordt nu een regeling getroffen. “We hebben op die huizen stickers geplakt, omdat we met hen afspraken hebben gemaakt”, zegt minister Alice Amafo van Sociale Zaken & Volkshuisvesting. De stickers moesten ook bevestigen dat er geen ‘nieuwe’ gevallen geaccepteerd zouden worden. De politici, onder wie ook parlementariër André Misiekaba van de NDP, zijn nu verontwaardigd.

De nieuwe gevallen kwamen toch. Het heeft er alles van dat de bezetters zo hun eigen manier van interpreteren hebben. Het rationaliseren van wat verkeerd is en blijft, doet dat nu eenmaal. Politici mogen dan zelf geloven wat ze anderen voorhouden, die anderen zien het dus anders. Geen sticker die dat verhelpt. En dan is er nog het raadsel van de (stenen) bouwsels. Het is moeilijk te vatten dat niemand die ooit heeft zien verrijzen, totdat ze er stonden.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.