JCI Urban is in mei 2021 gestart met een Sustainable Development Goals (SGD) Awareness project door middel van het opzetten van twee muurschilderijen op de buitenmuren van het Emile Brielle Stadion (LSB, Lelydorp Sportbond). Nicole Pawirodirjo is hierbij de projectleider.

De murals staan aan de Kotomisilaan en aan de Krerekrerelaan te Lelydorp. De mural aan de Krerekrerelaan representeert de 17 SGD doelen en de mural aan de Kotomisilaan richt zich op SGD nummer 3 ‘Goede gezondheid en welzijn’. 

De lancering van de murals plaats aan de Kotomisilaan vond vrijdag 5 augustus plaats. Kunstenaar Ruth Rachel Nijman heeft aan de muurschilderijen gewerkt. Op deze dag werden verschillende toespraken gehouden door onder andere de vertegenwoordiger van de United Nations Adley Breeveld, de voorzitter van de Lelydorp Sportbond Revelino Haselhoef, de voorzitter van SGD platform Suriname Angelique del Castilho, de local President van JCI Urban Sherwan Ramkhelawan, de districtscommissaris Mohamed Shafiek Goelaman van Wanica Zuid-Oost en de First Lady van Suriname, Mellisa Santokhi-Seenacherry. Het geheel werd afgesloten met de onthulling van de twee muurschilderijen.

In het verlengde van de lancering van de murals en de aanloop naar International Youth Day op 12 augustus is de organisatie een social media campagne gestart. Deze campagne heeft als doel de gemeenschap van Wanica en Para naar de murals te brengen voor dat stukje SGD Awareness. Jongeren van de omliggende scholen worden direct in contact gebracht met het aspect ‘Mental Health’.

Achtergrondinformatie JCI

Junior Chamber International (JCI) is een internationale non-profit organisatie welke al 60 jaar actief is in Suriname. De organisatie biedt ontwikkelingskansen aan jongeren tussen 18 en 40 jaar door middel van het verzorgen van trainingen en hen in de gelegenheid te stellen duurzame projecten ten behoeve van de gemeenschap uit te voeren. Daarnaast heeft JCI zich internationaal gecommitteerd om bij te dragen aan het behalen van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. JCI Suriname is het overkoepelend orgaan van de 6 chapters te weten; JCI Nilom, JCI Female, JCI Paramaribo, JCI Syma, JCI Unify & JCI Urban. Elke chapter heeft zijn eigen aandachtsgebieden. JCI Urban richt zich op het sociaal maatschappelijk welzijn van het individu. 

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.