PARAMARIBO, 18 sep – “Als er twee vakken zijn,waarbij Nederland Suriname niet met huiswerk kan helpen, dan zijn het drugssmokkel en mensenrechten.” Dit stelt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Nederland zou het laatste land moeten zijn dat anderen beschuldigt van handel in drugs. Dat het toch gebeurt, duidt op andere zaken.

De nieuwe beschuldigingen richting president Desiré Bouterse hebben een bepaalde ondertoon. “Wij hebben voor het eerst kunnen neerzetten dat Suriname stappen vooruit maakt zonder te hoeven hangen aan Nederland”, zegt Lackin. De economie groeit en dat op eigen kracht. Ook wordt Suriname meer dan ooit opgenomen in de Amerikaanse en Caribische regio. Dat valt toe te schrijven aan het beleid zoals Bouterse zelf het heeft uitgestippeld.

Suriname vaart een geheel eigen koers en dat zou Den Haag maar weinig bevallen. “We weten precies wat we moeten doen. Te lang al is men bezig met zogenaamde verbindingen te leggen van onze president en drugsactiviteiten”, aldus Lackin. Nederland zou zijn geschiedenis niet mee hebben, niet wat betreft drugshandel en ook niet qua mensenrechten. “Je moet van betere huize komen. Als jijzelf zulke diepe onvoldoendes krijgt, hoe help je mij dan.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.