PARAMARIBO- Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken benadrukt dat de gesprekken met de Europese Commissie onlangs in ons lang, niet zijn gesprongen. De agenda is helemaal afgewerkt maar op het punt van een gezamenlijke verklaring bestaat er een verschil van opvatting.

Op zijn zachts gezegd noemt Lackin dit oneerlijk. President Desi Bouterse heeft naar zijn zeggen alle medewerking toegezegd aan de delegatie en wordt op het eind de zaak verstoord door een bericht waar Suriname zich niet in kan terugvinden. Maar tussen de relatie en de EU is er geen breuk gekomen. Wel zal Suriname het hoofdkwartier van de EU in Brussel rapporteren over de manier waarop de  commissie is omgegaan met de verklaring.

In het programma Info Act, zei de bewindsman, dat mogelijk Nederland heeft geprobeerd om Suriname een sneer te geven op het stuk van de mensenrechten maar dat dat niet is gelukt omdat Paramaribo zich goed heeft voorbereid. De EU wordt erop gewezen dat het voormalige moederland bezig is misbruik van de situatie te maken.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.