NICKERIE – Prem Lachman, DNA-lid van Nieuw Suriname (NS) voor Nickerie zegt, dat verzoening van beide kanten moet komen. Dit verneemt GFC Nieuws van haar correspondent in het district. “NS-Voorzitter John Nasibdhar moet niet in de media vertellen dat hij verzoening met ons wil en wij zien geen enkele poging daartoe van zijn kant. Zo zegt hij ook dat wij gestuurd zijn naar de oppositie maar wij zelf hebben geen enkel officieel bericht ontvangen van de coalitie dat wij er niet meer toe behoren.

Als Nasibdhar zo doorgaat zal hij, net als KTPI-voorzitter Wilie Soemita geen enkele zetel hebben in DNA”, aldus Lachman. Al langer dan een jaar heerst er een machtsstrijd binnen NS. Monorath en Lachman erkennen Nasibdhar niet meer als voorzitter en Nasibdhar wil tot nu toe geen bestuursverkiezingen uitschrijven. Zaken zijn al verschillende keren voor de rechter geweest en geen van beide partijen werd ooit in het gelijk gesteld. De rechter vindt dat partijen de zaak intern moeten oplossen.

Dit gedrag heeft de partij bij de installatie van het kabinet Bouterse een ministerspost gekost. Door de strubbelingen binnen de partij hadden de twee DNA-leden zich afgescheiden van de coalitie en hanteerden zij een gedoogbeleid naar de regering toe. Ook onthielden zij zich van stemmen toen de amnestiewet werd behandeld. Na evaluatie bepaalde president Desi Bouterse dat hij slechts met ABOP, Pertjajah Luhur en zijn eigen Megacombinatie door zal gaan in de coalitie.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.