PARAMARIBO, 6 apr – Parlementariërs die er een gewoonte van maken te laat op vergaderingen te verschijnen, worden aan de schandpaal genageld. Parlementsvoorzitter Jennifer Simons wil al op de eerstvolgende vergadering de namen publiekelijk oplezen. Als weer eens niet op tijd kan worden gestart door quorumgebrek zwaait er wat. “Het wordt tijd dat degenen die komen waneer ze willen, genoemd worden.”

Het gaat dan om de echte luilakken of lui die er de kantjes aflopen. “Als voorzitter zit ik in een tweestrijd. Ik kan komen en de namen noemen van wie niet komt uit nonchalance of gebrek aan respect voor de leden die wel komen. Ik praat niet over de leden die op basis van een beleid de presentielijst niet tekenen”, zei Simons in het parlement. Het was aan het eind van een vergadering die weer ruim twee uur later begon dan was gepland.

De coalitie had niet genoeg leden op de been voor quorum. De oppositie weigerde ook nu weer mee te werken en verscheen pas in de vergaderzaal toen er quorum was. Simons vindt het hoog tijd dat de coalitiepartners de hand in eigen boezem steken. Als het niet goedschiks kan, dan maar kwaadschiks. “De pers zal er bij zijn. Ik ga het doen, want het is in het belang van mijn land. We kunnen elkaar niet afstraffen, maar het volk is uw baas, laat het volk het dus maar weten.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.