GFC NIEUWSREDACTIE- Het overgrote deel Surinamers is laaggeschoold en laat zich makkelijk voor de gek houden door politici. Dit vorm een voedingsboden voor in het bijzonder activisten en oppositiepolitici die onrust in de samenleving willen creëren.

Er moet daarom eerlijk aan het arm volk worden uitgelegd dat de economische ruïne die is overgenomen niet binnen afzienbare tijd kan worden hersteld.

Vooral de onderontwikkelde gemeenschap moet nu ervan doordrongen worden dat de toverwonderen die door de huidige coalitie beloofd waren voor de verkiezingen, het snel uit de malaise geraken, simpelweg verkiezingsretoriek is geweest.

Leg een ieder in Suriname die simplistisch denkt nu goed uit dat het gezond maken van de economie en het verbeteren van de koopkracht een immense en langdurige klus is.

Vooral onder de huidige omstandigheden is een “quick fix” zeer onrealistisch. Politici of activisten die anders beweren spreken doelbewust onwaarheden!

Dat meldt het KSVC aan GFC Nieuws.

Ook de politiek analist Mohan Goerdin laat in een ingezonden stuk aan GFC weten dat het tijd is om het volk het eerlijke verhaal te vertellen.

Er mag dan wel tussen Brunswijk en Santokhi een goede ‘’understanding’’ zijn, het volk zit vol frustraties, ook blijkt dat een groot deel van het volk laaggeschoold is en zich dus snel negatief laat beïnvloeden en opjutten, waarbij men de feiten vaak niet kent of doodleuk ontkend.

Dit deel van het volk kan zaken niet relatief zien en genuanceerd denken. Velen zijn zo gefocust op de beloften van Chan, maar beseffen niet dat een land repareren een meerjarig proces is en geen snelle auto-reparatie is.

Mijn politiek-strategisch advies aan president Santokhi is om het volk nu niet herhaaldelijk voor te houden dat er verlichting komt. Dat veroorzaakt teleurstellingen.

U moet verkondigen dat de economie diep in het slop zit en de burgers minder te besteden krijgen. Dat is de realiteit nu, maar als we jaren volhouden en de broekriem strakker aantrekken, zullen we uiteindelijk uit dit diepe dal omhoog klimmen”, aldus politiek analist Mohan Goerdin.

Foto ter illustratie.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.