PARAMARIBO- In het slepende conflict tussen de Stichting Auteursrechten Suriname (Sasur) en de diverse radiostations is het goed om te weten dat het belang van de samenleving voorop staat. Het steeds maar opleggen van dwangsommen en komen met beslaglegging is niet de manier om het probleem tussen partijen op te lossen.

Dit zegt Vivian Gordon, directeur van het kabinet van de vice president tevens voorzitter van de Raad van Toezicht bij de Stichting Radio-omroep Suriname (SRS). De SRS is ook in dat conflict verwikkeld. Gordon geeft toe, dat de kwestie sedert 2009 speelt waarbij de SRS oneigenlijk een 3-tal liedjes waaronder ‘ killing me sotfly’ uit het Sasur repertoire heeft gebruikt. Echter hebben gesprekken niet het gewenste resultaat opgeleverd.

Partijen kunnen geen akkoord bereiken over het hanteren tarief voor licentieovereenkomsten. Gordon garandeert dat de SRS blijft bestaan ondanks aankondiging dat er beslag zal worden gelegd op eigendommen van het station. Radiostations voorzien in een belangrijke behoefte van de samenleving en zo naar een oplossing zoeken is niet te doen. Via de weg van arbitrage zijn er mogelijkheden, vindt de functionaris.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.