De Stichting Ir. Shiwakoemar Kisoensingh Landbouwmarkt Kwatta heeft haar verkoopcapaciteit verhoogd. Er is een nieuwe vleugel in gebruik genomen. Deze handeling vond gisteren vrijwel geruisloos plaats. Met de uitbreiding van de markt kunnen nog 100 standhouders geaccommodeerd worden, waardoor het aantal standhouders gestegen is naar 650.
Enkele maanden geleden is het bestuur van de markt gestart met uitbreiding om zodoende meer tegemoet te komen aan de wensen van de consument. Na maanden van voorbereiding en werkzaamheden heeft de markt eindelijk een nieuwe vleugel erbij. De marktbezoeker heeft hierdoor een ruimere keus aan groenten en fruit op de woensdag, vrijdag en zondag. Ewald Blankendal, voorzitter Kwattamarkt oftewel de zondagmarkt, zegt dat er geen vis en vlees verkocht zullen worden.
In april van dit jaar werd de bouw van de vleugel stopgezet door het ministerie van Openbare Werken. Blankendal zegt dat zij hierna zonder enig oponthoud toch verder zijn gegaan met de bouw. Het streven van de stichting is om een titel te verkrijgen op het terrein. De bestuursvoorzitter zegt dat pas wanneer alles met betrekking tot de grondpapieren in kannen en kruiken is, er gefeest kan worden. Hij is blij met de huidige ontwikkelingen.
Eerder dit jaar werd een aparte afdeling “Biologisch geteelde groenten en fruit” in gebruik genomen. Ook hierop hadden de consumenten, producenten en marktverkopers enthousiast gereageerd.

Dagblad Suriname - Dagblad Suriname - Suriname's Populairste Krant

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.