Kwakoe ook voor ‘Surinamer die moe is van Nederland’

PARAMARIBO, 23 mei – Het Kwakoefestival in Nederland is een uitstekende gelegenheid voor promotie. Dit zegt Bert Eersteling, vertegenwoordiger van het festival. Zowel Suriname als Surinamers hebben er een pracht forum aan. Het promoten van bedrijven en producten is maar één van de mogelijkheden.

Daar kunnen ondernemers flink gebruik van maken. Nog een voordeel is het kunnen werven van hoger kader. “Niet dat Suriname dat niet heeft. Maar er zijn veel Surinamers daar die moe zijn van Nederland. Ze willen terug, alleen ze moeten nog het juiste moment vinden”, zegt Eersteling. Zo’n bezoekende potentiële werkgever of zakenpartner kan dan dat ene duwtje in de rug betekenen.

Natuurlijk hangt alles af van de animo van Surinaamse bedrijven. Die moeten ook willen en er het geld voor over hebben. “We willen dit jaar het toerisme promoten, dat is nu zo in de lift en de mijnbouw, ook om investeringen aan te trekken”, aldus Eersteling. De politieke spanningen tussen Suriname en Nederland mogen de pret niet drukken. “We hebben ons altijd ver van de politiek gehouden.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.