‘Kwakoe kan schuld aan Zuidoost niet op tijd afbetalen’

Het lukt de organisatie van het Kwakoe Festival niet om de schulden aan het stadsdeel Zuidoost op tijd af te betalen. Gisteren, een dag voor het verstrijken van de deadline, liet voorzitter Ricardo Verwey van de stichting Kofoe aan Het Parool weten niet aan de verplichtingen te kunnen voldoen.

Volgens de krant schoot het stadsdeel het bestuur in augustus te hulp toen de organisatie kort na aanvang van het Surinaamse zomerfestival in financiële problemen kwam. Zuidoost verstrekte een lening voor de betaling van de kosten voor beveiligers en verkeersregelaars. In totaal staat een bedrag open van 55.000 euro. Afgesproken is, dat dit bedrag uiterlijk vandaag op de bankrekening van het stadsdeel staat.

Verwey zegt op korte termijn met het stadsdeel om de tafel te willen gaan zitten om nieuwe afspraken te maken. ‘We willen er alles aan doen om het geld terug te betalen. Maar op dit moment ontbreekt het ons aan de middelen om de rekening te voldoen. Wij hopen op een betalingsregeling’ aldus Verwey tegen Het Parool.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.