PARAMARIBO-Kindermuseum Villa Zapakara biedt in samenwerking met het project ‘Switi Rauw’  een aantal Surinaamse kunstenaars de hele volgende week alle ruimte om samen met kinderen nieuwe kunstwerken te maken. Ter gelegenheid van dit zogenoemde Villa Zapakara en Switib  Rauw Art Camp wordt het terrein rond het kindermuseum omgetoverd tot een open atelier.

De speciale workshops vinden plaats in de ochtend en telkens neemt een andere kunstenaar of een kunstenaarsduo een groep van twintig kinderen onder zijn of haar hoede. Zo krijgen de deelnemende kinderen tijdens het werk de basis van verschillende kunsttechnieken bijgebracht. Het is de bedoeling dat elke ochtend een nieuw kunstwerk oplevert.

Volgende week maandag gaan Sri Irodikromo en Shaundell Horton, tevens medewerker bij Villa Zapakara, van start met het kunstproject. Dinsdag gaat Ernesto, die eerder de container en het kantoor van Villa Zapakara beschilderde, aan de slag. Op woensdag is het de beurt aan Edke (Miguel Keerveld), donderdag volgt Priya Jewan en op vrijdag sluiten Esther en Roxanna Groeneveld de reeks af.

Het Villa Zapakara en Switi Rauw Art Camp heeft als thema milieu. De achterliggende gedachte is om kinderen bewust te maken van hun omgeving en kinderen te leren om daar op een verantwoorde manier mee om te gaan.

De artistieke week wordt op vrijdag 14 september feestelijk afgesloten met een expositie van alle gemaakte objecten. Aansluitend krijgt elk kunstwerk een plaats in de openbare ruimte om het stadsgezicht te verfraaien.

Switi Rauw  is een project van Kevin Headley en Hedy Tjin en heeft als doel het verfraaien van de binnenstad van Paramaribo door middel van ‘street art’. Door kinderen te stimuleren om op een kunstzinnige manier met hun milieu om te gaan wordt de basisgedachte van het project verder verspreid.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.