PARAMARIBO, 25 apr – De politieke partij KTPI blijkt de grote verliezer bij de reshuffling van president Desi Bouterse. De herschikking van het regeerteam laat geen ruimte meer voor de partij van Willy Soemita. De min of meer geforceerde afsplitsing van de twee KTPI-parlementariërs heeft uiteindelijk tot niets geleid. In elk geval is de partij de mogelijkheid kwijt zich op beleidsniveau waar te maken.

Hun enige ministerspost is weg. Simon Martosatiman moet vertrekken als minister van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer. De man om wie zoveel te doen geweest is in en buiten de KTPI, heeft meer verspeeld dan alleen zijn krediet. Ook de KTPI blijkt niet langer als voldoende invloedrijk erkend te worden in de Mega Combinatie van Bouterse. Want Martosatiman wordt vervangen door Ginmardo Kromosoeto van Bouterse eigen politieke partij NDP.

Kromosoeto is nu nog minister van Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu. Hij wordt daar vervangen door Michael Miskin, de huidige minister van Handel & Industrie. Martosatiman heeft nog geen jaar aangezeten op een ministerie waar het lopen blijkt op eierdoppen. Ongetwijfeld zal er ergens een ‘compensatie’ zijn. Maar of die opweegt tegen het politieke gezichtsverlies? De afsplitsing was immers juist begonnen om vervanging van Martosatiman vanuit de eigen gelederen.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.