Oesman Wangsabesari

Vanavond heeft DNA -lid en Ondervoorzitter van de KTPI, Oesman Wangsabesari,  de werkgroep Groenteweg en omgeving in Nickerie geïnstalleerd. De werkgroep is ontstaan vanwege de problemen die de vele bewoners hebben op het gebied van grondzaken.  Er zijn onder meer mensen die al 40 tot zelfs 60 jaren wonen op de percelen en nog steeds geen formele rechten hebben gekregen.

De problemen liggen ook op het vlak sportaccommodaties, wegmeubilair en ontwatering. Deze heikele punten zijn allemaal geïnventariseerd door Wangsabesari die de kwesties verder zal voorleggen aan de desbetreffende instanties en ministeries voor een gedegen aanpak.

Enkele personen vragen zich overigens af hoe de situatie is met Nieuwe Stijl, nu de verzoening met de KTPI een feit is. Zij spreken de hoop uit dat Nieuwe Stijl nog actief zal zijn omdat volgens hen de filosofie en de werkwijze van Nieuwe Stijl zeer bevorderend is voor de gemeenschapsontwikkeling. Onder andere  in de vorm van projecten zoals huisvesting en kassenteelt.

Wangsabesari benadrukt vrijdagavond tegenover GFC Nieuws dat ‘de nieuwe Stijl aanpak’ zeker zal blijven bestaan en hoopt dat deze zal worden overgenomen. In elk geval zullen de ‘nieuw stijlers’ als leden van de KTPI blijven worden ondersteund en de projecten gecontinueerd.  Wangsabesari roept de personen op om de verzoening een kans te geven en te werken aan de verdere ontwikkeling van de partij en de gemeenschap.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.