PARAMARIBO, 8 jul- Oppositiepartij Doe wil dat de ‘kruistocht tegen corruptie’, die president Desiré Bouterse aankondigde bij zijn aantreden, ook echt gaat beginnen. Het tempo waarin de kruistocht ook echt gevoerd wordt, laat weliswaar te wensen over. Doe komt daarom met een handtekeningenactie. De handtekeningen komen onder een petitie tegen corruptie.

De petitie wordt over twee weken overhandigd aan Bouterse. “Dit is een zaak voor de hele samenleving, omdat alle Surinamers nadeel ondervinden van corruptie”, zegt Doe-voorzitter en parlementariër Carl Breeveld. Zo zullen steeds minder investeerders te vinden zijn die Suriname nog zullen vertrouwen. Maar belangrijker, het eigen waardegevoel zal het moeten afleggen. Suriname wordt internationaal al gerekend tot de landen met een hoog corruptiegehalte.

Van de regering wordt daadkracht verwacht. Belangrijk nu is het invoeren van een anticorruptiewet. Daar wordt al jaren over gesproken, er is al een voorstel bij het parlement, maar daar blijft het bij. Helemaal onaanvaardbaar is dat regeringsfunctionarissen een haast berustende houding aannemen. Sommigen beweren zelfs dat corruptie ‘nooit honderd procent te voorkomen is.’ “We moeten corruptie voorkomen en corruptie bestrijden, dat moet ons startpunt zijn”, aldus Breeveld.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.