PARAMARIBO, 1 mei – Minister Ginmardo Kromosoeto is zich bewust van de risico’s op het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB. Suriname’s meest riskante ministerie krijgt zijn derde minister in twee jaar tijd en gedurende hetzelfde kabinet. Kromosoeto is er klaar voor. Hij heeft de deur op Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu al achter zich dichtgetrokken.

Hij zat er sinds de aanvang van de regering Bouterse in 2010. Vergeleken met waar hij nu terecht komt was het als lopen op rozen. Zijn voorganger Simon Martosatiman hield het nog geen jaar vol op RGB. “Ik weet welke risico’s ik loop”, zegt Kromosoeto. En dat des te meer omdat er veel verwacht wordt van met name de verdeling van land. Daar is niet veel van gebakken onder de huidige regering. De samenleving verwacht een versnelling.

Dat legt een extra druk op wie ook aan het roer komt bij RGB. “Ik heb niet de luxe van een lange aanloop.” Hij heeft zich dan ook al verdiept in hoe het ministerie in elkaar zit. Dat geldt ook de wetgeving op landhervorming. Die dateert nog van de jaren tachtig van de vorige eeuw. “Voor de overheidsadministratie ben ik niet bang, ik heb daar een voorsprong”, aldus Kromosoeto. Hij is van huis uit ondernemer en is bestuurslid geweest van de Kamer van Koophandel & Fabrieken.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.