PARAMARIBO – “Het salaris dat de nieuwe directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), Antoine Brahim, zal verdienen is absurd hoog.” Dit is een veel gehoorde reactie van het publiek dat in de media en met name via radio programma’s kritiek levert op het voor Suriname ongekend hoog honorarium.

Vanmorgen zei de politiek analist August Boldewijn, die ook specialist is in overheidsformatiezaken dat de man liever kan beginnen met een vergoeding dat iets hoger is dan wat de huidige directeur nu verdient. Naar gelang hij jaarlijks of periodiek kan aantonen dat hij heeft gepresteerd kan hij meer gaan verdienen. Boldewijn zegt dat het ook niet duidelijk is hoe goed de man zijn management kwaliteiten zijn.

Het AZP is een gezondheidsinstelling en het is duidelijk dat het ziekenhuis het inkomen van de nieuwe directeur niet zal kunnen betalen. De overheid zal het gevraagde honorarium dus iedere maand moeten ophoesten. Volgens Boldewijn moet de overheid er voor oppassen dat er onbehoorlijk bestuur in het spel is.

Brahim zal straks meer verdienen dan de netto salarissen van president Desi Bouterse en vicepresident Robert Ameerali bij elkaar. In navolging hiervan kunnen ook andere groepen vragen dat hun salarissen worden opgetrokken naar een dergelijk niveau. De vraag is of dit dan geoorloofd is, vraagt Boldewijn zich af.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.